ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Κατσαρίδες: Αναγνώριση και αντιμετώπιση

Εντοπισμός κατσαρίδων.

Εμφάνιση

Το χρώμα των κατσαρίδων ποικίλλει από ωχρό καστανό μέχρι μαύρο, με ή χωρίς στίγματα. Οι κατσαρίδες μπορεί να φτάσουν πάνω από 50 mm μήκος, με τροπικά είδη να τείνουν να είναι μεγαλύτερες από εκείνες που βρίσκονται σε άλλα κλίματα. Βέβαια στο γένος Nocticola υπάρχουν είδη που φτάνουν σε μήκος 2mm. Οι κατσαρίδες έχουν έξι πόδια, δύο κεραίες και μερικές έχουν φτερά. Ωστόσο, οι περισσότερες φτερωτές κατσαρίδες δεν είναι ιδιαίτερα έμπειρες στο να πετούν.

Πληροφορίες για κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες ανήκουν στο βασίλειο Animalia, στην συνομοταξία Arthropoda, κλάση έντομα και τάξη Blattaria. Μερικά είδη εισβάλλουν στις ανθρώπινες κατοικίες και θεωρούνται παράσιτα. Άλλα είναι επωφελείς για το περιβάλλον ως σημαντικοί ανακυκλωτές σάπιας οργανικής ύλης. Οι κατσαρίδες μπορεί να είναι φορείς διαφόρων ασθενειών, επειδή βρίσκονται συνήθως σε αποχετεύσεις ή στην κουζίνα, όπου υπάρχουν τρόφιμα. Τα εστιατόρια αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τις κατσαρίδες.

Οι κατσαρίδες εκπέμπουν δυσάρεστες οσμές και μπορεί επίσης να παράγουν ήχο. Το σφύριγμα της κατσαρίδας Μαδαγασκάρης είναι το πιο διάσημο αν και πιο κοινά είδη μπορούν να παράγουν ήχους αλλά πολύ μικρότερης έντασης.

Οι κατσαρίδες σπέρνουν τον όλεθρο στο σπίτι σας. Για να κερδίσουμε τον πόλεμο ενάντια στις κατσαρίδες πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής:

  1. Είσοδος: Οι κατσαρίδες μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μέσα από ρωγμές, οπές αερισμού, αποχετεύσεις και σωλήνες αποχέτευσης. Μπορούμε ακόμη και να τις κουβαλήσουμε εμείς οι ίδιοι με τις σακούλες από το σούπερ μάρκετ, με κουτιά, πορτοφόλια και ακόμη και πάνω σε εμάς τους ίδιους.
  2. Ιδανικό περιβάλλον: Το σπίτι σας είναι ένα ιδανικό μέρος αναπαραγωγής για ορισμένα είδη κατσαρίδων. Με άφθονο φαγητό, ζέστη, νερό και ιδανικές φωλιές, μπορούν να παραμένουν ενεργές όλο τον χρόνο.
  3. Αναπαραγωγή: Οι κατσαρίδες αναπαράγονται πολύ γρήγορα. Για κάθε μια κατσαρίδα που βλέπετε, υπάρχουν πάρα πολλές, πολλές περισσότερες από ότι μπορεί να νομίζετε και κρύβονται και πολλαπλασιάζονται πίσω από τους τοίχους σας.
  4. Εμφάνιση: Επειδή οι κατσαρίδες συνήθως είναι νυκτόβιες, αν έχετε δει μια, τότε μάλλον δεν έχετε δει ακόμη τίποτα. Οι λίγες κατσαρίδες που βλέπετε την μέρα, μπορεί να σημαίνει ότι απλά αναγκάζονται να το κάνουν λόγω συνωστισμού που είναι μια ένδειξη σοβαρής προσβολής.
  5. Αλλεργίες / άσθμα: Τα περιττώματα των κατσαρίδων, τα δέρματα τους και τα νεκρά σώματα τους μπορούν να επιδεινώσουν τις αλλεργίες ειδικά στα παιδιά και ευαίσθητα άτομα.
  6. Αναποτελεσματικότητα μη εξειδικευμένων προϊόντων: Οι κατσαρίδες είναι καλύτερες στο να κρύβονται από ότι είναι στην εύρεση τους, και τα αυγά τους είναι φυσικά προστατευμένα από κάποια εντομοκτόνα. Χωρίς ειδικό εξοπλισμό, τα κατάλληλα σκευάσματα και την τεχνογνωσία η εξολόθρευση των κατσαρίδων θα είναι μια χαμένη μάχη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s